Takvim
Program Takvimi Çok Yakında!
Program Takvimi Çok Yakında!
İş fikri başvuruları web sitesi üzerinden alınmaktadır. İş fikrinizi kısaca anlatacağınız başvuru formunu doldurarak Mx BİGG Marmara programına başvurunuzu yapmış olacaksınız.
İş fikri başvuruları web sitesi üzerinden alınmaktadır. İş fikrinizi kısaca anlatacağınız başvuru formunu doldurarak Mx BİGG Marmara programına başvurunuzu yapmış olacaksınız.
Başvuru toplama sürecinin ardından iş fikirleri jüri heyeti tarafından okunarak değerlendirilecektir. Bu aşamada iş fikirlerinin BİGG programına uygunluğu yani teknoloji ve yenilik içerip içermediği kontrol edilecektir. Başvurular başvuru tarihinden itibaren en geç iki gün içerisinde değerlendirilecek, adaylara hızlı bir şekilde geri bildirim verilecektir.
Girişimciler tarafından evrakların Mx BİGG Marmara'ya teslim edilmesi sürecidir.
Gereken belgeler:
- Taahhütname
- Öğrenci Belgesi
Başvurular değerlendirildikten sonra adaylar beş ana başlıkta eğitim almak için Girişimcilil Destek Programına özel olarak hazırlanmış video eğitim içeriklerine erişebilecektir.
Sunum Hazırlama Eğitimi
İş Fikri Doğrulama Eğitimi
Prototip Nasıl Satılır Eğitimi
Kanvas İş Modeli Eğitimi
İş Planı Yazma Eğitimi
Alan odaklı uygun girişimci - mentor eşleştirmesi
Girişimci adayları tarafından iş
fikirleri jüri heyetine sunulacaktır.
Sunumlar çevrimiçi ortamda 5
dakika olmak üzere
gerçekleşecektir.
Hak kazanan adayların açıklanması.
İş Planı Hazırlama Giriş eğitiminin verilmesi
Uygulamalı İş Planı Eğitimleri - Mentorluk
İş Planlarının Jüri tarafından değerlendirilmesi.
İş planlarının 16 Haziran 17:00'a kadar Uygulayıcı Kuruluşa ibraz edilmesi.
İş Planlarının TÜBİTAK PRODİS sistemine yüklenmesi.
İŞ FİKRİ BAŞVURULARI
Mx BİGG Marmara Programına katılabilmek için bir iş fikri ile başvuru yapılması yeterlidir. Girişimci adaylara hızlı değer sunabilmek için iş fikri başvuruları anında değerlendirmeye alınacaktır. Başvuru yapan adaylar eğitim ve mentorluk hizmetlerinden erkenden yararlanmaya başlayacaklardır.
İş fikri başvuru tarihleri;
Takvim çok yakında açıklanacaktır.
1812 Programı İşbirliği
1601 - Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Program kapsamında açılan BİGG Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı değerlendirme süreci sonucunda Marmara Üniversitesi Teknopark A.Ş., Okan Üniversitesi ile işbirliği gerçekleştirmiştir.
Mx BİGG Marmara Programı 2024 TÜBİTAK 1. aşama faaliyetlerini birlikte yürütecektir.
DEĞERLENDİRME AŞAMALARI
TÜBİTAK tarafından yapılacak 2. Aşama değerlendirme öncesi Mx BİGG Marmara programında adaylara üç aşamadan oluşan değerlendirme sistemi uygulanacaktır.
Ön Değerlendirme Aşaması
Bu aşamada jüri heyeti her bir başvuru formunu detaylıca okuyarak iş fikrinin BİGG programına uygunluğu değerlendirilecektir. İş fikrinin teknoloji ve yenilik içerip içermediği bu aşamada kontrol edilecektir. Seçilen başvurular Olgunlaştırma Programına dahil edilecektir.
Birebir Değerlendirme Aşaması
Olgunlaştırma Programı kapsamında adaylara eğitim ve mentorluk hizmetleri verilerek iş fikirlerinin daha geniş açıdan geliştirilmesi sağlanacaktır. Bu sayede yeterli hazırlık yapamayan adayların bu aşamada elenmesinin önüne geçilecektir.
İş Planı Değerlendirme Aşaması
İyileştirme Programı kapsamında hazırlanan iş planları nitelikli şekilde hazırlanıp hazırlanmadığı jüri heyeti tarafından incelenecektir. Nitelikli hazırlanan iş planıları seçilerek TÜBİTAK 2. aşamaya gönderilecektir
MENTOR GÖRÜŞMELERİ
Mx BİGG Marmara programına başvuran adaylar geniş bir mentor havuzuna erişmiş olacaklardır.
Teknik ve ticarileşme konularında uzmanlığa sahip mentorlar ile birlikte yürütülecek faaliyetler kapsamında iş fikri doğrulama çalışmaları, problem/çözüm uyumu, potansiyel müşteri ziyaretleri, ekip ve iş modeli oluşturma konularına ağırlık verilecektir.
Ön değerlendirme aşamasını geçen adaylara uygun mentor eşleştirmeleri yapılarak program boyunca düzenli mentor görüşmelerinin yapılması sağlanacaktır.
Potansiyel müşteri ziyaretleri ve doğrulama çalışmaları kapsamında mevcutta işbirliği içerisinde olunan kurum, kuruluş ve kişiler ile bağlantıya geçilerek adayların olası müşteriler ile görüşmeleri kolaylaştırılacaktır. Ziyaretlerden elde edinilen saha bilgileri jüri sunumuna aktarılacaktır.
EĞİTİMLER
Süreçte adaylara girişimcilik temalı yedi ana başlıkta eğitimler verilerek teknoloji girişimciliği konularında ilerlemeleri sağlanacaktır.
Ana başlıklar;
Ar-Ge ve Yenilik Kavramı
İş Fikri Doğrulama
Patent Tarama
Hızlı Prototipleme
Kanvas İş Modeli
Etkili İş Fikri Sunumu
İş Planı Yazma
Melek Yatırımcı Görüşmeleri